Εγκαίνια Έκθεσης στην 1η Στρατιά …Η «Ευζωνική Στολή»

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, στην «Αίθουσα Τιμών ΑΝΤΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ», της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ (Στρατόπεδο «ΣΤΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ») πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης πινάκων με θέμα

«Η Ευζωνική στολή – Η Ιστορική διαδρομή της μέσα από 40 έργα του Γιάννη Μυλωνά» από τον Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας Αντιπτέραρχο (Ι) Γρηγόριο Πρεζεράκο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:

            Αγιασμό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. &  Συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας και των δράσεων της Προεδρικής Φρουράς.

            Χαιρετισμό του Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Φλώρου και του Διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας Αντιπτεράρχου (Ι) Γρηγορίου Πρεζεράκου.

            Ξενάγηση των παρευρισκομένων:

Στην έκθεση πινάκων, από προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στην «Έκθεση Πολεμικής Ιστορίας», από προσωπικό της 1ηςΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ.            Στην  υπόψη εκδήλωση συμμετείχαν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, Στρατιωτικές Αρχές της πόλης, αντιπροσωπεία του επιτελείου της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ και πλήθος πολιτών.


Διάφορα Άρθρα