Εγκλωβίζουν τα Ισραηλινά Μαχητικά τα Ρώσικα Α/Α συστήματα της Ε.Φ! …Χαμηλές πτήσεις των F-16 (video)

israeli-jets-700x450

Μαχητικά αεροσκάφη F15 και F16 της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν και χθες βράδυ διελεύσεις πάνω από περιοχές της Επαρχίας Πάφου.

Συγκεκριμένα, από χθες 20 Μαρτίου και μέχρι την 22α Μαρτίου 2017,πραγματοποιείται προγραμματισμένη άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ 1/2017» από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Το σενάριο της άσκησης θέλει τους Ισραηλινούς  Xειριστές των F-16 να Ενεργούν ως επιτιθέμενους και τις Α/Α Δυνάμεις της Εθνικής Φρουρά της  Κύπρου να Αμύνεται στις αεροπορικές επιδρομές. F16-Israel

Οι επιδρομές γίνονται σε στόχους κυρίως στην περιοχή Τροόδους και αυτό δεν είναι άσχετο με την όλη εμπειρία που θέλουν να αποκομίσουν οι Ισραηλινοί, αφού η περιοχή που επιλέχθηκε προσομοιάζει με περιοχές εντός της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής.

Την ίδια ώρα, επειδή η Κύπρος διαθέτει  Α/Α Ρωσικά  Συστήματα της  αεράμυνας , όπου και  η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πειραματίζεται κατά την διάρκεια της άσκησης στον εγκλωβισμό και απεγκλωβισμό των αεροσκαφών της από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας που διαθέτει και η Συρία  και εξελίσσει σενάρια καταστροφής τους. 

Η άσκηση διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή συμμετέχει προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αεροπορική Βάση της Πάφου έχουν  σταθμεύσει και Αεροσκάφη Υποστήριξης του Ισραήλ …Πάντως Ελληνικά μαχητικά στους Ουρανούς της Κύπρου δεν εμφανίστηκαν ακόμη !!

Το βίντεο που ακολουθεί του  Λέαντρου Μαυρομμάτη τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά!

Το βίντεο που ακολουθεί είναι  Λέαντρου Μαυρομμάτη
Video Player