Εκδηλώσεις για την 81η Επέτειο της Μάχης των Οχυρών ! (Φωτό)

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, εορτάσθηκε στα οχυρά «ΡΟΥΠΕΛ», «ΟΧΥΡΟ» (ΙΣΤΙΜΠΕΗ), «ΝΥΜΦΑΙΑΣ», «ΕΧΙΝΟΣ» και «ΛΙΣΣΕ», η 81η επέτειος από την Μάχη των Οχυρών, η οποία διεξήχθη από τις 06 έως τις 09 Απριλίου του 1941.

Κατά τον επετειακό εορτασμό, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των Αξιωματικών και Οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι αμύνθηκαν και υπερασπίστηκαν τα Oχυρά, τον Απρίλιο του 1941.

Την τελετή στο οχυρό «ΡΟΥΠΕΛ», τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Αχιλλέα Καραμανλής ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, η βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Στην τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, παρέστησαν επίσης βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.