Έκλεισε :Mε 44 νέες τορπίλες «Sea Hake Mod 4″για τα …Ελληνικά Υποβρύχια Type 214HN (Κυριαρχία στο Βυθό του Αιγαίου )

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έγκριση δόθηκε  απο την προηγούμενη εβδομάδα στην σύσκεψη του Πρωθυπουργού , ενώ οι νέες τορπίλες  βαρέως Τύπου θα παραγγελθούν με την διαδικασία του Κατεπείγοντος

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα ισχύος που είχε να κάνει με το Πολεμικό μας Ναυτικό, είναι αυτό της έλλειψης σύγχρονων τορπιλών για τα προηγμένα μας υποβρύχια Type 214HN και Type 209/1200 AIP…το ΠΝ επέλεξε, για μια σειρά -πολύ σοβαρών- λόγων, τις γερμανικές τορπίλες Sea Hake Mod 4.

Το οπλικό σύστημα των Υ/Β τ.214 και τ.209/ΑΙΡ έχει τη δυνατότητα να βάλλει τις τορπίλες SUT και SST-4 καθώς και τα κατευθυνόμενα βλήματα HARPOON εναντίον στόχων επιφανείας.

Πρόκειται για αξιόπιστα όπλα τα οποία χρησιμοποιούνται από τις ναυτικές δυνάμεις πολλών χωρών. Η προμήθεια των όμως των νέων τορπιλών βαρέως τύπου έχει σχεδιασθεί για να καλύψει  σύγχρονες και μελλοντικές απαιτήσεις, ενώ αυξάνει τη μέγιστη εμβέλεια των Τορπιλών των Υ/Β τύπου 214

Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό ομιλούν για τις «μητρικές» τορπίλες, γεγονός που σημαίνει ότι οι Γερμανικές «Sea Hake mod 4» προκρίνονται ώστε να μην τίθεται και ζήτημα για την πιστοποίηση.

H γερμανική SeaHake Mod 4 είναι η  επιλογή του ΠΝ και ευτυχώς επιλέχθηκε  . Πρόκειται για τορπίλη μήκους 6,22 m, βάρους 1.530 kg στη βασική έκδοση και διαμέτρου 533 mm που αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβους με τη μέγιστη εμβέλεια να υπερβαίνει τα 50 km.

Πηγές σημειώνουν ότι ο αριθμός των νέων τορπιλών ανέρχεται στις 36 και τουλάχιστον άλλες 18 από τις υφιστάμενες πρόκειται κι αυτές ν’ αναβαθμιστούν στην Ελλάδα !!!. Το κόστος γι’ αυτό το πρόγραμμα φτάνει τα 112 εκ. ευρώ …

  • Panago

    Που δεν φτάνουν ούτε για ένα γέμισμα, πόσες μέρες αγώνας είναι αυτό ? Μια βδομάδα? Τόσο πρέπει να αντεξουν τα φανταράκια, γιατί μετά έρχεται ΠΑΡΑΔΟΣΗ , ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ….