Η Έκπληξη των «Άσσων της 341Μ»…Μετά την αναχαίτιση των Τουρκικών Μαχητικών

Η Επίσκεψη για ενημέρωση του Πρωθυπουργού στο Πεντάγωνο είχε και απρόοπτα κατά την διάρκεια της επίσκεψης Ελληνικά F-16 της 341Μοίρας των Άσσων της 111ΠΜ, απογειώθηκαν από το νησί της Λήμνου και αναχαίτισαν Μισή ντουζίνα Τούρκικα !

Μετά την προσγείωση τους οι Χειριστές κλήθηκαν και μίλησαν με τον Πρωθυπουργό που βρισκόταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων  που τους έδωσε τα Εύσημα

Η 341Μοίρα της 111ΠΜ

Το 1998 η Μοίρα επαναλειτούργησε με νεοπαραληφθέντα F-16 C/D Block 50 του προγράμματος Peace Xenia II.
Της ανατέθηκε ο ρόλος της Αναχαίτισης Παντός Καιρού, ενώ παράλληλα με την παραλαβή του βλήματος Αέρος – Εδάφους AGM-88 HARM της ανατέθηκε και ο νέος για τα Ελληνικά δεδομένα, ειδικός ρόλος της καταστολής της εχθρικής αεράμυνας [SEAD (Suppression of Enemy Air Defense)].

Το σήμα της Μοίρας, αποτελείται από τους τέσσερις (4) άσσους της τράπουλας και οι οποίοι διαπερνώνται μ’ ένα βέλος, με ιδιαίτερη ακρίβεια, από το κέντρο τους.

Το έμβλημα αποτυπώνεται σε σχήμα ρωμαϊκής ασπίδας με το υπόβαθρο να είναι μαύρο και κόκκινο χωρισμένο σε τέσσερα (4) τμήματα.
Το σχέδιο συμβολίζει ότι το χαρακτηριστικό κλήσης της Μοίρας «ΒΕΛΟΣ», εξομοιώνοντας τα φερόμενα όπλα, διαπερνά το «Καρέ των Άσσων» αποφασιστικά, με χαρακτηριστική ισχύ, αποφέροντας ένα διαμπερές και απόλυτα ακριβές πλήγμα στα κέντρα βάρους του εχθρού.