Έκτακτη Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Πλου του …Τουρκικού «Ορούτς Ρέις» !

Στο μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν εκτάκτως ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το τουρκικό πλοίο Ορούτς Ρέις, το οποίο, πάντως, πλέον κινείται ανατολικά εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Την ίδια ώρα ωστόσο οι ελληνικές Αρχές τέθηκαν σε επιφυλακή, αποδεικνύοντας την ετοιμότητά τους και στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Από την πρώτη στιγμή που το τουρκικό Ορούτς Ρέις εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς του Πολεμικού Ναυτικού κατευθύνθηκε στην περιοχή, που είχε γίνει η παραβίαση.

Όταν δε αργότερα υπήρξαν πληροφορίες ότι δύο τουρκικές φρεγάτες πλησιάζουν το Ορουτς Ρέις, η ελληνική πλευρά διαβεβαίωσε ότι αν χρειαστεί είναι έτοιμη να αποπλεύσει και η δεύτερη ελληνική φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ»

Το ερευνητικό τουρκικό σκάφος «ORUC REIS», απογευματινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 2020, ανέστρεψε κινούμενο Ανατολικά, με κατεύθυνση εξόδου από το ελληνικό FIR. Εν λόγω πλοίο παρακολουθείται από Φρεγάτα του ΠΝ.


Διάφορα Άρθρα