Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται δύο χωριά, καίγεται δάσος Natura

Η φωτιά στην Εύβοια καεί πευκοδάσος Natura. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επί τόπου ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας. Προβλήματα από τον καπνό και στην Αττική.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονται, επί τόπου μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ συστάσεις έχουν εκδώσει οι αρμόδιες αρχές για την προστασία του πληθυσμού από τον καπνό που έχει καλύψει και την Αττική.

Στις φλόγες έχει παραδοθεί πυκνό πευκοδάσος Natura, στον δήμο Διρφύων.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για νέο, δεύτερο μέτωπο κοντά στο μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στους κατοίκους από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταύρος.

Οι κάτοικοι είχαν ειδοποιηθεί από το πρωί να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση.

Το ίδιο είχε γίνει το πρωί και στον οικισμό Μακρυμάλλη, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αλλά δεν έγινε εκκένωση, καθώς δεν απειλήθηκε τελικά.

Παρόλα αυτά, τρεις μοναχοί απομακρύνθηκαν προληπτικά από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, το οποίο ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα από τη φωτιά.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί 227 πυροσβέστες με 75 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Τις προσπάθειες συνδράμουν από αέρος έξι αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερο κι ένα ακόμη ελικόπτερο ως συντονιστικό.