Εκτός νόμου οι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία (vid)

Εκτός νόμου θέτει η Γαλλία την τουρκική ακροδεξιά οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμαμέν.

Η διάλυση της εθνικιστικής τουρκικής οργάνωσης, θα ανακοινωθεί την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Gerald Darmanin, μιλώντας ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής, ανακοίνωσε  πως στο υπουργικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, πρόκειται να προτείνει να κηρυχτεί παράνομη η δράση των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία.

Πέραν των γνωστών δράσεων των Γκρίζων Λύκων τις προηγούμενες ημέρες, όταν μέλη τους είχαν βγει σε αναζήτηση Αρμενίων σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, οι ακροδεξιοί, τους οποίους υποστηρίζουν ανοιχτά και το κόμμα του Ερντογάν, αλλά και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος θεωρείται και ηγέτης τους, βεβήλωσαν το μνημείο της γενοκτονίας και το Εθνικό Κέντρο Αρμενικής Μνήμης στη Ντεσέν της Γαλλίας, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στο μνημείο και το κτήριο, που απέχουν μεταξύ τους μόνο μερικά μέτρα, άγνωστοι έγραψαν τα αρχικά «RTE», από το όνομα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Γκρίζοι Λύκοι» και υβριστικές φράσεις.