Με εκτόξευση 11 Πυραύλων πάνω από την Ταϊβάν …Απάντησε η Κίνα (video)

εκτόξευση έντεκα βαλλιστικών πυραύλων κοντά στην Ταϊβάν απάντησε η Κίνα στην επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στη νήσο, ξεκινώντας τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια που έχουν διεξαχθεί ποτέ στα Στενά της Ταϊβάν.

«Ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά μεγάλου βεληνεκούς στα Στενά της Ταϊβάν και είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα» ανέφερε ο διοικητής του τάγματος πυροβολικού του κινεζικού στρατού, Λι Σονγκ.

Σύμφωνα με το Πεκίνο, πάνω από 100 αεροσκάφη και 10 πολεμικά πλοία συμμετείχαν στα ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια, που περιλάμβαναν πραγματικά πυρά στα βόρεια, νότια και ανατολικά ύδατα της Ταϊβάν, σε έξι διαφορετικές ζώνες γύρω από τη νήσο, όπως δείχνει και η εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι επιχειρήσεις καλύπτουν μία ευρεία περιοχή με ζώνες ασκήσεων, που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης και της κρίσης στα στενά της Ταϊβάν το 1996, με στόχο να αποτραπεί η ανεξαρτησία της Ταϊβάν από τις αποσχιστικές δυνάμεις. Οι επιχειρήσεις διεξάγοντας σε άνευ προηγουμένου κοντινή απόσταση από το νησί της Ταϊβάν» δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής, Μενγκ Τσιανγκίνγκ.

Το σκηνικό έντασης συμπληρώνουν πολεμικά πλοία των δύο πλευρών, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση στην περιοχή, ενώ το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Ρόναλντ Ρέιγκαν βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής νοτιοανατολικά της Ταϊβάν στη θάλασσα των Φιλιππίνων. Όπως ανακοίνωσε η Ταϊπέι, μαχητικά απογειώθηκαν από τη νήσο για να αναχαιτίσουν κινεζικά αεροσκάφη που πετούσαν μέσα στη ζώνη αεράμυνας της.