Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Γερμανοί που συνελήφθησαν στον Έβρο…

Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν χθες Παρασκευή για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη ασφαλείας, κοντά στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου.

Οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, ένας άνδρας 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών που εργάζονται στο γερμανικό δίκτυο ARD, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η Μεραρχία Πεζικού και γι’ αυτό προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

Το πρωί του Σαββάτου  οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου και δικάστηκαν. Υποστήριξαν ότι ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι που εργάζονταν, το ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες επιστρέφοντας από την Γερμανία μέσω Ελλάδας και ποταμού Έβρου στις πατρίδες τους.

Διάφορες ΜΚΟ κατηγορούν την Ελλάδα για επαναπροώθηση  λαθρομεταναστών μέσου του Έβρου  στην Τουρκία και οι Γερμανοί μόνο τυχαία δεν βρέθηκαν εκεί και μόνο κακό ήθελαν να κάνουν στην Ελλάδα …Αλλά ΄ας όψεται

Ισχυρίστηκαν ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική σήμανση !!! και μόλις αντιλήφθηκαν την δεύτερη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αλλά στο μεταξύ συνελήφθησαν απ’ τους αστυνομικούς.

Ακόμα, μέσω διερμηνέα που ορίστηκε αλλά και του δικηγόρου τους Δημήτρη Καδόγλου, τόνισαν ότι δεν είχαν κανέναν δόλο και ότι βρέθηκαν κατά λάθος στην απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και το δικαστήριο πείστηκε για τους ισχυρισμούς τους αθωώνοντας τους.

  • κραταω βαζελινη

    Μεγαλη πληγη για την Ελληνικη Δημοκρατια οι διαφορες ΜΚΟ.