Η Ελλάδα αναζητά Συμμάχους σε ενδεχόμενο Ελληνοτουρκικό Πόλεμο …Αναφέρουν Τουρκικά ΜΜΕ (video)

Η Ελλάδα αναζητά σύμμαχο σε ενδεχόμενο «πολέμου» στα τουρκικά σύνορα, έγραψε  η τουρκική ιστοσελίδα ahaber.com.tr, αναφερόμενη στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπα Φαϊσαλμπίν Φαρχάν στη χώρα μας.

Η τουρκική ιστοσελίδα συνέδεσε την αποστολή του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς Patriot από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία, με την προοπτική σαουδαραβικών επενδύσεων στην Αλεξανδρούπολη, για να καταλήξει στο συμπέρασμα της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών σε βάρος της Τουρκίας.

«Ο Δένδιας είπε ότι οι συχνές επαφές μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας τα τελευταία χρόνια αποτελούν ένδειξη εγγύτητας στις διμερείς σχέσεις, προσθέτοντας ότι η αποστολή από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία των πυραυλικών συστημάτων Patriot δεν είναι μόνο για την ασφάλεια της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής και της Ευρώπης» σημείωνε το τουρκικό δημοσίευμα.

Και προσέθετε, επικαλούμενο πάντα τις δηλώσεις Δένδια:

«Αντιπροσωπεία από τη Σαουδική Αραβία επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη για να εξετάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες σε μια ενδιαφέρουσα και αναπτυσσόμενη περιοχή.

Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω (σ.σ.: τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας) για την υπόσχεσή του να το πραγματοποιήσει