Ελληνική Εταιρεία πίσω απο τα …AWACS των ΗΠΑ

Σύμβαση συμμετοχής στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου, γνωστά και ως AWACS, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας υπέγραψε η Intracom Defense (IDE), κατόπιν της ολοκλήρωσης του πρόσφατου διεθνούς διαγωνισμού.

Παρότι οι όροι του συμβολαίου δεν έχουν καταστεί γνωστοί, η νέα συμφωνία, όπως επισημαίνει η διοίκηση της IDE, επεκτείνει τη συνεργασία της ελληνικής εταιρείας με την Boeing, όσον αφορά το πρόγραμμα AWACS, και ενισχύει τη θέση της στην παγκόσμια αεροναυπηγική αγορά.
Τα αεροσκάφη AWACS είναι σχεδιασμένα για την ανίχνευση αεροσκαφών, πλοίων και οχημάτων σε μεγάλες αποστάσεις, καθώς και για την εκτέλεση ελέγχου και διοίκησης, διευθύνοντας πλήγματα μαχητικών αεροσκαφών.

Τέτοια αεροσκάφη μπορούν επίσης, να εκτελούν αναγνωριστικές πτήσεις και να χρησιμοποιούνται τόσο σε αμυντικές όσο και σε επιθετικές επιχειρήσεις.

H Ανακοίνωση της Εταιρείας 

Μετά από διεθνή διαγωνισμό, η INTRACOM DEFENSE (IDE) υπέγραψε σύμβαση με τη BOEING, για την συμμετοχή της στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου AWACS (Airborne Warning and Control System) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF).