Ελληνική ναυτιλιακή εταιρία θα καλύψει τις ζημιές του «Α/Τ ΒΕΛΟΣ»

Σε ασφαλές σημείο, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης πλαγιοδέτησε το πλωτό Μουσείο to  ΑΤ Βέλος το οποίο  ταλαιπωρήθηκε από την κακοκαιρία στη Νέα Παραλία της πόλης.

.Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το «Βέλος» έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές στην πρύμνη του, καθώς προσέκρουσε -λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν- στις δέστρες της προβλήτας όπου βρισκόταν (από το 2019), για να το επισκέπτεται το κοινό.

Ο κίνδυνος, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν, ήταν και ο λόγος για τον οποίο η διαδικασία μεταφοράς του στον ΟΛΘ (μπροστά από τον επιβατικό σταθμό «Μακεδονία», εκεί όπου δένουν τα εμπορικά πλοία) από τα δύο ρυμουλκά καθυστέρησε τόσο πολύ.

Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης των ζημιών που υπέστη το ιστορικό αντιτορπιλικό, αφού θα υπάρχει μια συνολική εικόνα των φθορών, θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για τον επόμενο προορισμό του καθώς και για τον τρόπο και τον τόπο που θα επισκευαστούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος της επισκευής των ζημιών θα αναλάβει ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία και καλύπτει τα τελευταία χρόνια τα έξοδα συντήρησης του ΜΑΑ ΑΤ Βέλος.Περισσότερα Άρθρα