Το Ελληνικό UAV Heron παρακολουθεί τις …Πτήσεις 3 Τουρκικών UAVs στο Αιγαίο!

Το Ελληνικό UAV Heron που απογειώθηκε απο την Βάση της Σκύρου Ίπταται σε ύψος 13.000 ποδών …Παρακολουθεί και καταγράφει τις κινήσεις  3 Τουρκικών UAVs που Ίπτανται σε ύψος απο 17.000 έως και 19.000 πόδια στις Τουρκικές Ακτές

Κομβικός υπήρξε ο ρόλος των νεοαποκτηθέντων ισραηλινών UAV Heron και αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» 2021. H απόκτηση των νέων φρεγατών όπως είναι λογικό επισκίασε την εξαιρετική εμπειρία που άφησαν τα ισραηλινά UAV.

Έπειτα από πολύμηνη εμπειρία, τα στελέχη της ΠΑ έχουν αξιοποιήσει πλήρως το σύνολο των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους.

Επιχειρώντας, από την αεροπορική βάση της Σκύρου από την 135 Σμηναρχία Μάχης τα ισραηλινά UAV έχουν αποτελέσει καταλυτική προσθήκη συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αναβάθμιση των ελληνικών ικανοτήτων ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance). Πρόκειται για τις λεγόμενες επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών και στοχοποίησης.

Μια από τις μεγαλύτερες ανάγκες για τη ΠΑ είναι η απόκτηση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες συλλογής πληροφοριών, στοχοποίησης (κατάδειξη στόχων) και επιτήρησης μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διακλαδικότητας και ανταλλαγής τακτικής εικόνας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων

  • Πόπη Ζώη

    Και βέβαια αυτό το γεγονός είναι πολύ ενθαρρυντικό , αλλά το πρόβλημα δεν είναι η παρακολούθηση αλλά η προσγείωση ή η κατάρριψη αυτών . Τότε και μόνο τότε θα καταλάβει Ο Σουλτάνος ότι η Ελλάδα δεν παίζει και προχωρά χωρίς υποχωρήσης και φοβικές ενέργειες .