Έμαθαν ότι μοιράζουμε δις ευρώ στο ΠΝ …Πλάκωσαν και οι Ιταλοί

Πληροφορίες, εν αναμονή της πρότασης, αναφέρουν πως η ιταλική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει την προσφορά δύο FREMM ή δύο Maestrale.

Η FREMM Bergamini είναι οπλισμένη με Aster-15 βεληνεκούς έως τα 30 χλμ, Aster-30, βεληνεκούς άνω των 120 χλμ. καθώς και πυραύλους επιφανείας – επιφανείας MK2 Block IV της MBDA.

Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν η Γαλλία είχε προσφέρει τέσσερα πλοία με πυραύλους SCALP Naval.

Μετά την κρίση χρέους της ελληνικής κυβέρνησης, αυτό περιορίστηκε σε δύο και τέσσερα πλοία εξοπλισμένα με SCALP Naval, με τη Γαλλία να ισχυρίζεται ότι τα είχε προσφέρει στην Ελλάδα χωρίς κόστος για τα πρώτα πέντε χρόνια.

Η Γερμανία αντιτάχθηκε σε αυτήν τη συμφωνία τον Οκτώβριο του 2011 και δεν έχει υπογραφεί συμφωνία....Στο Πολεμικό Ναυτικό βλέπουν θετικά την πρόταση, αφού μπορούν να δέσουν το πρόγραμμα με τις αμερικανικές FREMM (FFG-X), ενώ τα πλοία μπορούν να κατασκευαστούν σε αμερικανικών συμφερόντων ναυπηγεία στην Ελλάδα.

Οι Γάλλοι προτείνουν τις υπερσύγχρονες “Belharra”, αλλά δεν έχουν διευκρινίσει πλήρως τον οπλισμό τους και την τεχνική υποστήριξη, αναφέρει το ρεπορτάζ του Star. ..Τυχαία  πάντως δεν ήταν η επίσκεψη των Γάλλων χθες στη ΓΔΔΑΕΕ

Oι Αμερικανοί προσφέρουν τις φρεγάτες MMSC και έχουν την πιο ολοκληρωμένη πρόταση, με κόστος περίπου 1 διs ευρώ το κάθε πλοίο...Αλλά δεν αναφέρθηκε τίποτε στην τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα ΥΕΘΑ με τον Αμερικανό ομόλογό του

Οι Γερμανοί δίνουν τις φρεγάτες ΜΕΚΟ Α-200 ή τις Α-300 και δύο υποβρύχια 209 ή 214, με κόστος 4 με 6 δισ ευρώ.