«Εμφύλιος στους Τρομοκράτες»…Εγώ δεν έχω σχέση με τα όπλα και Εκρηκτικά

Η προανακριτική απολογία του 45χρονου Διονύση Μπάκα «καίει» τους συγκατηγορουμένους του, Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, και ρίχνει φως σε όσα ακολούθησαν την επεισοδιακή, όπως εξελίχθηκε, ληστεία στο υποκατάστημα ΟΠΑΠ Play στον Χολαργό, τη νύχτα της 21ης Οκτωβρίου.

«Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρήκατε σπίτι μου», είπε στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής που τον ανέκριναν.
Για τη μεταφορά του οπλισμού από το κρησφύγετο της Κυψέλης στο διαμέρισμά του, στον Χολαργό, ισχυρίστηκε ότι «στις 22 Οκτωβρίου πήγαμε μαζί με τον Βαγγέλη σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη.

Από εκεί πήραμε τσάντες και σακούλες, τις οποίες μεταφέραμε στο σπίτι μου. Η μεταφορά έγινε καθ’ υπόδειξη του Βαγγέλη, ο οποίος είχε τα κλειδιά».

Στη συνέχεια της απολογίας του ισχυρίστηκε ότι οι δύο συγκατηγορούμενοί του δεν του είπαν τι υπήρχε μέσα στα σακίδια και έμαθε το περιεχόμενό τους από την Αστυνομία.

«Περίμενα κάποια επικοινωνία με τον Βαγγέλη ή τον Δημήτρη προκειμένου τα πράγματα να φύγουν από το σπίτι μου.

Κάτι είχα υποψιαστεί αλλά δεν έχω καμία συμμετοχή σε επεισόδια ή τρομοκρατία», είπε ολοκληρώνοντας την προανακριτική ομολογία του. Χθες πάντως απολογούμενος ενώπιον της Δικαιοσύνης, ο Διονύσης Μπάκας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την προανακριτική του κατάθεση και δεν απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή.

Αντ’ αυτού μέσω του δικηγόρου του Κώστα Παπαδάκη κατέθεσε γραπτό υπόμνημα στο οποίο αρνήθηκε τις κατηγορίες και επιφυλάχθηκε να τις αντικρούσει όταν τεθεί υπόψη του το σύνολο του προανακριτικού υλικού.


Διάφορα Άρθρα