Ένα USAF Northrop Grumman RQ-4B …Προσγειώθηκε στην 110 ΠΜ και Αναχώρησε πάλι για Αποστολή

Το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου είχαμε παρακολουθήσει ένα περίεργο γεγονός. Ένα USAF Northrop Grumman RQ-4B (reg. 10-2045) που είχε απογειωθεί από τη Sigonella, αφού εκτέλεσε αποστολή πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, είχε προσγειωθεί στην ελληνική βάση της Λάρισας αντί να επιστρέψει στη βάση της Σικελίας.

Ασυνήθιστο : Το USAF Northrop Grumman (reg. 10-2045, διακριτικό FORTE12), αναχώρησε σήμερα το πρωί από το NAS Sigonella και επιστρέφοντας από μια αποστολή πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, προσγειώθηκε στο Larissa AB, Ελλάδα.

Διάφορες υποθέσεις κυκλοφόρησαν σχετικά (βλάβη, έκτακτη ανάγκη ή απλή ανάπτυξη σε άλλη βάση). Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Larisa AB φιλοξενεί εργασίες μετασκευής για τα drones Reaper της USAF και έτσι, προφανώς, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα drones Global Hawk.

Είναι πιθανό ότι αυτή ήταν μια δοκιμαστική διαδρομή (η Λάρισα ως εναλλακτική ενδιάμεση στάση για τη Σιγονέλλα), αλλά σήμερα το πρωί το Global Hawk έφυγε από τη Λάρισα με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η ελληνική βάση μπορεί, εάν χρειαστεί, να γίνει  βάση για την USAF drones όλων των κατηγοριών.