Έγγραφο ότι «βάφτισαν» το κατασκοπευτικό βαν ως μετεωρολογικό σταθμό

Έγγραφο που απέστειλε στο Τμήμα Τελωνείων ότι το κατασκοπευτικό βαν της WiSpear είχε εισαχθεί στην Κύπρο ως «μετεωρολογικό» όχημα δημοσίευσε η εφημερίδα «Πολίτης». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας το σχετικό έγγραφο απέστειλε ο πρώην πράκτορας Tal Dilian στις 4 Οκτωβρίου 2018 με το οποίο επιβεβαιώνεται «η εξαπάτηση των κυπριακών αρχών… εάν όντως εξαπατήθηκαν».

Σύμφωνα με το έγγραφο στις 4 Οκτωβρίου 2018 ο Tal Dilian έδωσε όλα τα στοιχεία για το βαν αναφέροντας ότι είναι όχημα παρακολούθησης μετεωρολογικών φαινομένων και πως είναι εξοπλισμένο με διάφορους υπολογιστές, οθόνες και σχετικά μηχανήματα. 

Το Τελωνείο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έλαβε την επιστολή στις 11 Οκτωβρίου του ίδιου έτους και ακολούθως έδωσε άδεια εισαγωγής του ενώ μετά την ομολογία του Tal Dilian στο Forbes ότι πρόκειται για όχημα παρακολούθησης επικοινωνιών φαίνεται πως οι αρχές εξαπατήθηκαν. Η εφημερίδα «Πολίτης» στο ίδιο δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες πως η εισαγωγή του κατασκοπευτικού βαν δεν ήταν εξαπάτηση αλλά συμπαιγνία.

ΠΗΓΗ alphanews.live


Διάφορα Άρθρα