Ενώ οι Ε.Δ ήταν σε επιφυλακή από το Σάββατο…Ενεργοποιήθηκαν μόλις τη Δευτέρα το βράδυ Γιατί;

Ερωτήματα έχουν εγερθεί σχετικά με την καθυστέρηση εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει από το πρωί της Δευτέρας 24.1 το Λεκανοπέδιο Αττικής.

Κατά μια εκδοχή το αίτημα για  την ενεργοποίηση των Ε.Δ.  έφτασε  τις 6 το απόγευμα από το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, καθώς η «Αττική Οδός» υποστήριζε πως μπορούσε να διαχειριστεί το πρόβλημα.

Γεγονός το οποίο εξηγεί για ποιο λόγο τα τμήματα των Ε.Δ. που βρίσκονταν σε ετοιμότητα από το Σάββατο δεν έφθασαν στις εξόδους της Αττικής Οδού πριν από τις 21.30-22.00 το βράδυ.

Στο ίδιο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας  δόθηκε τμηματική αποδέσμευση του προσωπικού (μεταξύ 12 και 2 το μεσημέρι) που εργάζεται στα γραφεία, προκειμένου να μην παραμείνουν στο κτίριο.

Ωστόσο, ήδη από το περασμένο Σάββατο στις 6 το πρωί είχε τεθεί σε επιφυλακή το σύνολο των τμημάτων που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να στηρίξει όποιες δραστηριότητες  από την Πολιτική Προστασία.

Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας θεώρησε οτι ήταν Ικανό να αντιμετωπίσει με την Περιφέρεια και τους δήμους μια κατάσταση ,προφανώς περιμένοντας να πάρει τα εύσημα ,αλλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε την συμμετοχή και της Σχολής των Ευελπίδων που ρίχτηκαν στη μάχη μοιράζοντας κουβέρτες νερό και τρόφιμα …

Ενώ αν εξαιρέσεις τους απλούς Εθελοντές ,τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα έλαμψαν με την απουσία τους ,ενώ αυτοί που κόπτονται δήθεν για τη Δημόσια Υγεία των Πολιτών της Χώρας χάθηκαν στους παράδρομους !!