Ένοπλα «Bayraktar ΤΒ2» ζήτησε ο Σέρβος Πρόεδρος Βούτσιτς…Από τον Ερντογάν

Την προμήθεια μη επανδρωμένων Ενόπλων   αεροσκαφών Bayraktar ΤΒ2 ζήτησε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τον οποίο έλαβε την υπόσχεση «ότι μπορούμε να τα αποκτήσουμε».

Σε δήλωση σχετικά με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι ο τούρκος πρόεδρος του έχει υποσχεθεί να πωλήσει στη χώρα του επιθετικά drones Μπαϊρακτάρ

Το αστέρι του Αζερμπαϊτζάν

Όπως σημειώνει η τουρκική haberler.com, η Τουρκία έχει προσθέσει ένα νέο όνομα στις επιτυχίες της στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια.

Τα ένοπλα UAV εγχώριας παραγωγής και τα τουρκικά αμυντικά οχήματα που πολλές χώρες θέλουν να προσθέσουν στο απόθεμα τους έχουν προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή μετά τους πρόσφατους πολέμους.

Το UAV Μπαϊρακτάρ, που είχε μεγάλη επίδραση στην κατάληψη του Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν και έκανε το αστέρι του Αζερμπαϊτζάν να λάμψει εναντίον της Αρμενίας, αυτή τη φορά έγινε το κύριο θέμα με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τονίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Και προστίθεται ότι ο αγώνας της Ουκρανίας με το ένοπλο Bayraktar TB2 ενάντια στα ισχυρά όπλα των ρωσικών στρατευμάτων ήταν από τους πιο πολυσυζητημένους σε όλο τον κόσμο.

Turkish President Tayyip Erdogan and Serbian President Aleksandar Vucic pose before a meeting in Ankara, Turkey, January 18, 2022.

Έλαβε την υπόσχεση

Ο πρόεδρός της Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος δημιούργησε θετικές σχέσεις με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι έλαβε την υπόσχεση για την προμήθεια του drone Μπαϊρακτάρ από την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Σερβίας, στο πλαίσιο άσκησης που πραγματοποίησε ο στρατός στη χώρα του, είπε ότι μετέφερε το αίτημά του στον πρόεδρο Ερντογάν προκειμένου να αγοράσουν το οπλισμένο Bayraktar TB2.

Ο Βούτσιτς είπε:

«Του είπα ότι θέλουμε να αγοράσουμε το Bayraktar TB2 από την Τουρκία, στη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», προσθέτοντας ότι «θα εντάξουμε αυτά τα όπλα στον σερβικό στρατό».

«Ο Ερντογάν μου υποσχέθηκε ότι μπορούμε να τα αποκτήσουμε. Θα συμπεριλάβουμε αυτά τα όπλα στον κατάλογο του Σερβικού Στρατού», ανέφερε ο Βούτσιτς.