Ένταση ξανά στα σύνορα Αρμενίας & Αζερμπαϊτζάν (video)

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια επιχείρηση αντιποίνων την Τετάρτη κατά των αρμενικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αφού η Αρμενία άνοιξε πυρ και σκότωσε έναν στρατιώτη του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του.

«Το πρωί της 3ης Αυγούστου, μέλη παράνομων αρμενικών ενόπλων αποσπασμάτων στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν, όπου είναι προσωρινά αναπτυγμένη η ρωσική ειρηνευτική ομάδα, δέχθηκαν εντατικά πυρά από θέσεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν που σταθμεύουν προς την περιοχή του Λατσίν», το υπουργείο. είπε σε δήλωση.

Η κίνηση αντιποίνων έρχεται αφότου ένας στρατιώτης του Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκε «ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής και δολιοφθοράς που διεξήχθη από παράνομες αρμενικές δυνάμεις σήμερα το πρωί», ανέφερε.

Το υπουργείο είπε ότι το Αζερμπαϊτζάν «έλαβε τα σχετικά μέτρα» και ξεκίνησε μια αντεπίθεση μετά την προσπάθεια των αρμενικών δυνάμεων να καταλάβουν τον λόφο Κιργγκίζ και να δημιουργήσουν νέες θέσεις μάχης.

«Ως αποτέλεσμα του μέτρου «Εκδίκησης» που πραγματοποιήθηκε από τις Μονάδες Στρατού του Αζερμπαϊτζάν, η κορυφή Girkhgiz, καθώς και η Saribaba κατά μήκος της κορυφογραμμής Karabakh του Μικρού Καυκάσου και μια σειρά από άλλα σημαντικά υψώματα τέθηκαν υπό έλεγχο»