Ένταξη των νέων Οχημάτων Ειδικών Αποστολών POLARIS MRZR της «ΔΕΠ»

..

Τα εκτός δρόμου οχήματα MRZR της Αμερικάνικης Polaris Defence εντάχθηκαν  στις Ειδικές Δυνάμεις του στρατού, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων σε δύσβατα μέρη.

Με 4 Polaris MRZR  εφοδιάστηκαν  οι Ειδικές Δυνάμεις της χώρας μας, στο πλαίσιο του εκσυγχρονιστικού προγράμματος των Μέσων που διαθέτουν όλα τα Σώματα.

Τα συγκεκριμένα, λόγω των compact διαστάσεων και των αυξημένων off road δυνατοτήτων, είναι ιδιαίτερα προσφιλή το τελευταίο διάστημα από τους στρατούς πολλών χωρών ανά τον κόσμο, καθώς, μπορούν να μεταφέρονται πολύ εύκολα οπουδήποτε απαιτείται.

Παράλληλα, μπορούν να εξοπλιστούν με όλα τα απαιτούμενα όπλα, χωρίς να υστερούν κάπου έναντι των πολύ μεγαλύτερων οχημάτων, αν εξαιρέσουμε φυσικά την παντελής απουσία κάλυψης – θωράκισης για το 4μελές πλήρωμά τους.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Polaris MRZR εφοδιάζεται με ένα 3κύλινδρο ντίζελ μοτέρ, 993 κυβικών εκατοστών, ισχύος 88 ίππων. Μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητες έως 100 χλμ./ώρα και το ρεζερβουάρ καυσίμου, των 36 λίτρων, του παρέχει αυτονομία κίνησης λίγο κάτω από τα 250 χιλιόμετρα.

Τα νεοαποκτηθέντα Οχήματα Ειδικών Αποστολών POLARIS MRZR, που χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και όχι μόνο !

Τα οχήματα POLARIS MRZR παρουσιάστηκαν

κατά την απονομή  της Ηθικής Αμοιβής της «Ευφήμου Μνείας» σε έξι Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ που διακρίθηκαν στον διεθνή στρατιωτικό Διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών «European Best Sniper Team Competition 2022»Περισσότερα Άρθρα