Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του F-35Α της Ιαπωνικής Αεροπορίας (JASDF)

Εντοπίστηκαν τα  συντρίμμια του μαχητικού F-35A της ιαπωνικής πολεμικής αεροπορίας (JASDF) που εξαφανίστηκε χθες κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, 135 χιλιόμετρα ανατολικά της αεροπορικής βάσης Μισάουα στην περιφέρεια Αομόρι.

Συγκεκριμένα, η JASDF, ανακοίνωσε ότι εντόπισε συντρίμμια που θα μπορούσαν να ανήκουν στο μαχητικό αεροσκάφος, όπως μετέδωσε το δίκτυο NHK.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε στο Reuters ότι ο πιλότος του αεροσκάφους ακόμη αγνοείται. Ο ίδιος δήλωσε ότι το μαχητικό F-35 ήταν καινούριο, λιγότερο του ενός έτους και παραδόθηκε στην Ιαπωνία το Μάιο του 2018.

F-35

Ο υπουργός Άμυνας Ιαπωνίας, Τακέσι Ιουάγια, ανακοίνωσε μετά το περιστατικό την αναστολή των πτήσεων του των μαχητικών F-35.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει ακόμη 105 μαχητικά F-35 με τον σχετικό προϋπολογισμό να υπερβαίνει το ένα τρισεκατομμύριο γιέν, δηλαδή σχεδόν 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Project On Government Oversight (POGO), κατήγγειλε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι αναπτύσσουν ήδη τα F-36 για λογαριασμό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, αποκρύπτουν επικίνδυνες ατέλειες στα αεροσκάφη αντί να τα διορθώσουν.