Εντοπίστηκε το Ρωσικό Υποβρύχιο με τα …Όπλα της «Αποκάλυψης»!!!

Το Ρωσικό υποβρύχιο εντοπίστηκε να επιχειρεί στη Θάλασσα Μπάρεντς, βόρεια της χερσονήσου Κόλα της Ρωσίας.

Το Ρωσικό υποβρύχιο απέπλευσε  από το Severodvinsk στη Λευκή Θάλασσα πριν από μερικές εβδομάδες και ήταν στη Θάλασσα του Μπάρεντς μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, όπου επιχειρούσε στην επιφάνεια της θάλασσας. .

Το γεγονός ότι είναι εξοπλισμένο με πανίσχυρα πυρηνικά όπλα, όπως τις πυρηνικές Υπερτορπίλες τύπου Poseidon, προκάλεσε ανησυχία στη Δύση, αμέσως μετά την αναχώρησή του από την βάση του.

Όπως αναφέρει όμως ο έμπειρος ναυτικός αναλυτής HI Sutton, «οι κινήσεις του Υποβρυχίου είναι σε γενικές γραμμές σύμφωνες με αυτό που θα περιμέναμε από ένα νέο υποβρύχιο και δεν είναι ανησυχητικές, ενώ η Ρωσία δεν έχει κάνει πολλά για να κρύψει πλήρως τις κινήσεις του υποβρυχίου».

Το ρωσικό υποβρύχιο πιστεύεται ότι ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια δοκιμαστική εκτόξευση του πυρηνικού πυραύλου Poseidon.Αφού το Ρωσικό Υποβρύχιο δεν έχει ακόμη εκτελέσει Βολή ώστε να ενταχθεί σε Υπηρεσία

Η εκτόξευση αυτή θα μπορούσε να αποτελεί μια απλή δοκιμή ρουτίνας για το νέο οπλικό σύστημα. Από την άλλη, θα μπορούσε να είναι μια επικίνδυνη επίδειξη δύναμης, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και τις απειλές του Ρώσου προέδρου Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων.