Εντός του 2019 η «άφιξη» της 1ΗΣ Συστοιχίας των S-400 ,σύμφωνα με τον ΥΠΑΜ της Τουρκίας….Αλλά ουδείς τον Πιστεύει!

Εντός του 2019 η άφιξη της 1ΗΣ Συστοιχίας Ρωσικών Α/Α  S-400   στο έδαφος της Τουρκίας ,δηλώνει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας αλλά ουδείς τον πιστεύει και εξηγούμαστε !

Πρώτον :H Ρωσική Εταιρεία έχει ήδη παραγγελίες να εκτελέσει  και να παραδώσει  αφού τρέχουν  6 Παραγγελίες για Εξαγωγή του Α/Α Ρωσικού Συστήματος και κάτι τέτοιο καθιστά αδύνατη την Παραγγελία της Τουρκίας αφού τρέχουν ποινικές ρήτρες !

Δεύτερον : Το χρονικό διάστημα  δεν είναι Ικανό για το Τούρκικο Προσωπικό ώστε να εκπαιδευτεί στο Σύστημα που εκτός του Χειρισμού περιλαμβάνει και Συντήρηση και Επισκευή του Αντιαεροπορικού Συστήματος !

Τρίτον :  Δεν υπάρχει Στρατιωτικό Προσωπικό ικανό να κατανοήσει τον χειρισμό  ούτε κάν σε απλό στήσιμο της Α/Α και λόγω μην γνώσσης της Γλώσσας και των  Στρατιωτικών Ορολογιών,αφού η Τουρκία ώς Ιδρυτικό Μέλος του ΝΑΤΟ όλα είναι  στα Αγγλικά ότι αφορούν τα Οπλικά Συστήματα !

Τέταρτον και σοβαρότερο  : Δεν Υπάρχουν Τούρκοι Αξιωματικοί Ικανοί εκπαιδευμένοι στην Αεράμυνα και σε  Μακράς Εμβέλειας A/AΣυστήματα  ,ούτε  οι  κατάλληλοι Τακτικοί Αξιωματικοί  για «TCO»

Αν και η ανακοίνωση της Τουρκίας  είναι καθαρά για προπαγανδιστικούς λόγους  ,είναι  πολύ πιθανόν να χρησιμοποιηθεί και  ωμό εκβιασμό προς το ΝΑΤΟ κάτι που οι Τούρκοι το σχεδιάζουν και δεν ήταν τυχαία η αναφορά του Ερντογάν για ξήλωμα του RADAR  του ΝΑΤΟ…Ούτε το άνοιγμα των Ουρανών στα Ρωσικά Βομβαρδιστικά !

Μια σωστή ανάγνωση των Δηλώσεων του Τούρκου ΥΠΑΜ δείχνει την Παραγγελιά των Τούρκων για δύο Συστοιχίες και όχι για τις αρχικά 4 που μας σέρβιραν οι Οθωμανοί  …Περίεργα και ανατολίτικα Παζάρια !

Να επισημάνουμε οτι για τεθεί σε πλήρη Τακτική  & Επιχειρησιακή εφαρμογή ένα τέτοιο σύστημα οι Τούρκοι πρέπει να φάνε πολλά Καρβέλια ακόμη και δεν αστειευόμαστε !