Εντυπωσιασμένος από την Άσκηση Ελλάδος-ΗΠΑ …Δηλώνει ο Πρέσβης των ΗΠΑ

 Οι αεροπορικές δυνάμεις του Στρατού από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν σε μια άσκηση διάσωσης σε εχθρικό έδαφος  που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στους πρόποδες του Ολύμπου, σηματοδοτώντας την εμβάθυνση των αμυντικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ελλάδα επιταχύνει τη στρατιωτική συνεργασία της με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία – και τις αγορές εξοπλισμού από τους δύο συμμάχους – εν μέσω της επιδείνωσης των σχέσεων με την Τουρκία σε αμφισβητούμενα θαλάσσια και αεροπορικά όρια, συμπεριλαμβανομένων & των δικαιωμάτων γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Α/ΓεΣ  και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα παρακολούθησαν απο κοντά την Άσκηση που διενήργησαν  με επιθετικά ελικόπτερα στη βόρεια Ελλάδα.

Η Ουάσιγκτον και η Αθήνα ολοκλήρωσαν πριν από τρεις εβδομάδες τη Σημαντική  αμυντική συμφωνία που δίνει στις αμερικανικές δυνάμεις διευρυμένη πρόσβαση στις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις.

«Η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ», δήλωσε ο Πρεσβευτής των Η.Π.Α. «Οι αμυντικοί μας δεσμοί και η αμυντική μας συνεργασία αποτελούν βασικό στοιχείο αυτού». ….Που δήλωσε εντυπωσιασμένος απο την άσκηση

Την άριστη συνεργασία Αμερικανών και Ελλήνων διαβεβαίωσε   και ο Αμερικανός επικεφαλής των Δυνάμεων της 3rd Combat Aviation Brigade (US)

Μετά από μια οικονομική κρίση που κράτησε σχεδόν μια δεκαετία, η Ελλάδα σκοπεύει  να εκσυγχρονίσει το ναυτικό της, να αναβαθμίσει το στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και να ενισχύσει τους στρατιωτικούς δεσμούς με τους παραδοσιακούς συμμάχους καθώς και με τους περιφερειακούς αντιπάλους της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας .