Επαναπατρισμός των Οστών του Πεσόντα στη Κύπρο Στρατηγού ε.α Γ.Παπαλαμπρίδη

Αγαπητοί συμμαθητές, Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι του αειμνήστου συμμαθητού μας Στρατηγού ε.α Γιώργου Παπαλαμπρίδη, ηρωικώς πεσόντος στην μαρτυρική Κύπρο το 1974.

Στη συνέχεια της αναγνωρίσεως των οστών του Γιώργου μετά από 44 έτη από την ημέρα που έπεσε ενδόξως στην Μεγαλόνησο κατά την διάρκεια της Τουρκικής εισβολής, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ),  διαθέτει αεροσκάφος  C 130  για το επαναπατρισμό οστών ηρωικώς πεσόντων Ελλήνων Στρατιωτικών, μεταξύ αυτών και του συμμαθητού μας.

Η άφιξη του C 130 θα πραγματοποιηθεί την 5η Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Πέμπτη και η εξόδιος  Ακολουθία θα λάβει χώρα στο κοιμητήριο Παπάγου και στον εντός αυτού Ιερού Ναού, την 7η Δεκεμβρίου 2019 και περί την 12:00, ημέρα Σάββατο, με μέριμνα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Τα έξοδα της τελετής θα καλυφτούν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Παρακαλείσθε για την ενημέρωσή σας, την πιθανή συμμετοχή σας ως και την ενημέρωση λοιπών Συναδέλφων ή φίλων του ηρωικώς πεσόντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, έχει τοποθετήσει προτομή του Αντγου ε.α. Γεωργίου Παπαλαμπρίδη στο Πάρκο του Παπάγου (δίπλα στην περιοχή της ομπρέλας)  και έχει ονομάσει επί Δημαρχίας Ξύδη την πλατεία όπου ευρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου σε πλατεία Γ. Παπαλαμπρίδη.

Υ.Γ

1.       Για ενδεχόμενες ερωτήσεις απευθύνεστε στον  Αντγο ε.α. Παντελή Μαυροδόπουλο Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΑΑΣ μ τηλ, επικοινωνίας 6931 19 19 32.

2.       Ή στον αδελφό του Στρατηγού  Ιωάννη Παπαλαμπρίδη 6936 547 576

3.        Σε περίπτωση τυχόν αλλαγών θα ενημερωθείτε εγκαίρως με εμαιλ.

4.       Το παρόν θα αναρτηθεί στο FB του υπογράφοντος αλλά και του Συνδέσμου της Τάξεως ΣΣΕ 1969.


Διάφορα Άρθρα