Έπεσε η πρώτη βαριά «Καμπάνα στα Αλβανά » ….(60 ημέρες φυλακή έκαστος)!

veteranos.grΆστραψε και βρόντηξε ο νέος Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής που έδειξε με το καλημέρα οτι στην Πειθαρχία δεν ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ!...Καμπάνιασε με 50 ημέρες φυλακή τους Αλβανικής Καταγωγής Οπλίτες ,εξαντλώντας το όριο της δικαιοδοσίας του !

Οι  Ποινές  προωθήθηκαν  στον ΥΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ  όπως προβλέπετε από τον νόμο , ο ΥΕΘΑ   επικύρωσε  την ποινή και την επαύξησε κατά δέκα ημέρες ..Εξαντλώντας και αυτός το Όριο της Πειθαρχικής ποινής που του επιτρέπει ο νόμος!

Να επισημάνουμε οτι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους Οπλίτες είναι πειθαρχικές και είναι άσχετες με την τυχόν Ποινικές Ποινές  που θα προκύψουν και που θα επιβάλει το Στρατοδικείο Ιωαννίνων !

Η ενημέρωση του ΓΕΣ σχετικά με την υπόθεση

O Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την εμφάνιση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που εμφανίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους χαρακτηριστική απεικόνιση της Αλβανικής σημαίας, επέβαλλε σε αυτούς πειθαρχικές ποινές, εξαντλώντας την
πειθαρχική του δικαιοδοσία.

Η απόφαση αυτή του Αρχηγού ΓΕΣ, έχει ήδη υποβληθεί στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΘΑ, όπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επαυξήσει τις ανωτέρω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του ΥΕΘΑ ,
όπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επαυξήσει τις ανωτέρω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας.

Η πλήρης διερεύνηση της υποθέσεως συνεχίζεται  από τον Στρατιωτικό Εισαγγελέα και το Στρατοδικείο Ιωαννίνων !