Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Θανάση Δαβάκη ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, πραγματοποιήθηκαν επετειακές εκδηλώσεις για τα 113 Χρόνια από την Απελευθέρωση της Καστοριάς.
Οι εκδηλώσεις μεταξύ άλλων περιλάμβαναν τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Μουζεβίκης-Πολιούχου Αγίου Μηνά Καστοριάς, λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Μηνά του Θαυματουργού και των Τιμίων Λειψάνων Αυτού από τον Ι.Ν. Αγίου Μηνά μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στην πλατεία Μακεδονομάχων, όπου έλαβε χώρα κατάθεση στεφάνων και έπειτα ακολούθησε παρέλαση στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου.
Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης η Βουλευτής κα. Μαρία Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Αμανατίδης, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εκκλησιαστικών Αρχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και λοιποί προσκεκλημένοι.













