Έπιασε τη Λεμεσό το «ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»…Καμαρώστε το σαν Περνά τα Στενά του Βοσπόρου με την Γαλανόλευκη ψηλά (Φωτό & Video)

Το μεγαλύτερο σε εκτόπισμα πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι Λεμεσού, τελευταίο σταθμό εκπαιδευτικής άσκησης των μαθητών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Το Πολεμικό  θα παραμείνει στο λιμάνι Λεμεσού μέχρι την Κυριακή, 26 Αυγούστου. Το Κυπριακό κοινό έχει την ευκαιρία να το επισκεφθεί αύριο Παρασκευή από τις 17:00 μέχρι τις 20:00. Το κοινό μπορεί επίσης να επισκεφθεί το πλοίο, τις ίδιες ώρες, και το Σάββατο 25 Αυγούστου.

Σημειώνεται πως η πρόσβαση στο πλοίο πραγματοποιείται από τη νέα είσοδο επιβατών, κατόπιν επίδειξης του δελτίου πολιτικής ταυτότητας.

Στο πλοίο επιβαίνουν 149 Δόκιμοι, εκ των οποίων οι 25 είναι Ελληνοκύπριοι, καθώς και 140 άτομα προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του πλοίου στην Κύπρο, ο κυβερνήτης, αξιωματικοί και αντιπροσωπεία των σπουδαστών θα επισκεφτούν το Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου θα καταθέσουν στεφάνι και θα πραγματοποιήσουν εθιμοτυπικές επισκέψεις σε πολιτικές, θρησκευτικές και στρατιωτικές αρχές της Κύπρου καθώς και στην πρεσβεία της Ελλάδας.

Το Μεγαλύτερο Πολεμικό Πλοίο της Ελλάδος έκανε τη διαφορά όταν τον Αύγουστο του 2016 και  τότε με τους Σπουδαστές στο Κατάστρωμα ,πέρασε αγέρωχα τα Στενά και κάτω από την Αγιά Σοφιά

Με την Γαλανόλευκη στα Ύψη …Δείτε το video