Επιχειρήσεις & Απαγωγές της (ΜΙΤ) και εκτός Τουρκίας

H Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας η περιβόητη  (MİT) τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε μεγάλες επιχειρήσεις και ειδικότερα με επιχειρήσεις κατά μελών της οργάνωσης PKK στο Ιράκ και στη Συρία.

Στο πλαίσιο αυτό η  Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (MİT) μετέφερε παράνομα στην Τουρκία έναν από τους  διοικητές της οργάνωσης PYD/YPG, τον Ταξίαρχο  Ιμπραχίμ Μπαμπάτ με τον κωδικό όνομα «Şeh Guyi».

Μια ανάλυση του ερευνητή θεμάτων εξωτερικής πολιτικής στη SETA, Τζαν Ατζούν.

Η Τουρκία βρίσκεται σε μια δύσκολη γεωγραφία από γεωπολιτική άποψη.  Για αυτό το λόγο η Τουρκία εντός της χώρας και εκτός της χώρας στη γεωγραφία γύρω της πρέπει να είναι στη θέση να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για τα εθνικά της συμφέροντα. Μαζί με την στρατηγική μαλακής ισχύος, τη διπλωματία και την στρατιωτική αποτρεπτική δύναμη πρέπει να επωφεληθεί και από την Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (MİT).

Στο πλαίσιο αυτό παρατηρείται ότι η MİT  απέκτησε δύναμη  απο την παραχώρηση  νέων εξουσιών  για επιχειρήσεις και εκτός της Τουρκίας.

Ειδικότερα μετά την 15η Ιουλίου μετά την απόπειρα πραξικοπήματος  πραγματοποιήθηκε η περισσότερη ενδυνάμωση των δυνατοτήτων της MİT.

Επανδρώθηκε με   ανθρώπινο δυναμικό και οι τεχνικές δυνατότητες της με αποτέλεσμα να μπορεί να πραγματοποιήσει μεγαλύτερες επιχειρήσεις εντός της χώρας και εκτός της χώρας ειδικότερα στο Ιράκ και στη Συρία.

Η MİT ανέλαβε μεγάλο ρόλο στις επιχειρήσεις των ΤΕΔ στο Ιράκ και στη Συρία όπως στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, στην Κλαδί Ελιάς και στις επιχειρήσεις Αποφασιστικότητας.

Εντωμεταξύ πραγματοποίησε σημαντικές επιχειρήσεις και για την εξουδετέρωση των διοικητών της οργάνωσης του PKK .

Τελευταία συνελήφθη με την επιχείρηση της MİT ο  ταξίαρχος της  οργάνωσης PYD/YPG στη Συρία, Ιμπραχίμ Μπαμπάτ με τον κωδικό όνομα «Şeh Guyi» στην περιοχή Ράκα σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας στη Συρία.

Με βάση τις πληροφορίες που αποκτήθηκαν από τον τρομοκράτη όπως τον αναφέρουν οι Τούρκοι  πραγματοποιήθηκαν και άλλες επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Με την εξουδετέρωση των  διοικητών της τρομοκρατικής οργάνωσης «καταστράφηκε η διοίκηση της οργάνωσης» με αποτέλεσμα να μην μπορεί να έχει δραστήριο ρόλο.

Η Τουρκία με τις επενδύσεις στην σκληρή δύναμη  επιβολής και θέλει να γίνει η αποτρεπτική  δύναμη στην περιοχή  χωρίς να τηρεί κανέναν νόμο …

Μόνο τυχαία δεν είναι που σε κάθε σύσκεψη στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας  υπο τον Ερντογάν ο Διοικητής της ΜΙΤ δίνει το παρών