Επιδείχθηκε Αναβαθμισμένο G-3 στον ΥΕΘΑ …Που όμως σταμάτησε η «παραγωγή» του!!

Επίδειξη βελτιωμένου τυφεκίου G3 στον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο κατά την επίσκεψή του στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης (Στρατόπεδο ΤΡΙΑ­ΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας) στις 23 Αυγούστου 2019

Όμως σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η παραγωγή των αναβαθμισμένων G-3 του Ελληνικού Στρατού ένα θέμα που το είχε αναλάβει  και είχε φέρει εις πέρας με άριστα αποτελέσματα η Διεύθυνση Πεζικού του ΓΕΣ  ,ιδίως για τα τυφέκια  του Ελεύθερου Σκοπευτή έχει σταματήσει με Άνωθεν εντολή !

Την ώρα που ο Τούρκικος Στρατός άρχισε ήδη να εφοδιάζει τις Μονάδες Πεζικού με το Τουρκικής Κατασκευής  τυφέκιο  MPT 76 που εξοπλίστηκε ακόμη και ο Κατοχικός Στρατός της Κύπρου

Η κατασκευή του MPT 76 ξεκίνησε 2014 και πέρασε με επιτυχία όλα τα τεστ σε όλες τις καιρικές και δύσκολες συνθήκες. Στόχος είναι το συγκεκριμένο όπλο να αντικαταστήσει το G3 στον τουρκικό στρατό.

Η Επίδειξη στον ΥΕΘΑ του Αναβαθμισμένου τυφεκίου να σημάνει μια νέα προσπάθεια αλλαγής του Οπλισμού του Ελληνικού Στρατού ; χλωμό φαίνεται !

Να επισημάνουμε οτι στις Αποθήκες του Ελληνικού Στρατού είναι χιλιάδες Όπλα τύπου FN που αποσύρθηκαν άρον-άρον χάριν του Γερμανικής Κατασκευής G-3 ,που σύμφωνα  πάντα με την γνώμη μας δεν ήταν  και ότι το καλύτερο !!!