Επίδειξη Ισχύος από την Ελλάδα με διαδοχικές Ασκήσεις …Αναφέρουν τα Τουρκικά ΜΜε

Η Ελλάδα πραγματοποιεί διαδοχικές κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ στο Αιγαίο και τη Δυτική Θράκη και με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο…σύμφωνα με την hurriyet.com.tr

Yunanistan’dan üç tarafta gövde gösterisi: Ege ve Trakya’dan sonra Akdeniz’de tatbikat

Yunanistan’dan üç tarafta gövde gösterisi: Ege ve Trakya’dan sonra Akdeniz’de tatbikat

Yunanistan, Ege’de ve Batı Trakya’da ABD, Doğu Akdeniz’de ise Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kıbrıs Rum Kesimi ile peşpeşe ortak askeri tatbikatlar düzenliyor.

Σε δήλωση του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ , την Τρίτη, στη «Ναυαρχίδα» του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, USS Mount Whitney, στο κεντρικό Αιγαίο, βρισκόταν σε «κοινή μεταβατική εκπαίδευση» με την ελληνική φρεγάτα Hydra, το περιπολικό Riços. και 4 πολεμικά αεροσκάφη F-16», αναφέρεται.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ των ΗΠΑ Μετά την εκπαίδευση, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας  Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Geofrey Pyatt ..

επισκέφτηκαν το πλοίο USS Mount Whitney μήκους 189 μέτρων, το οποίο βρισκόταν για λίγο στη Μαύρη Θάλασσα και πήγαινε στη Μεσόγειο, περνώντας από τα Δαρδανέλια τη Δευτέρα. .

Στη Δυτική Θράκη ολοκληρώθηκε η άσκηση «Ολυμπιακή Συνεργασία 21» που ξεκίνησε στις 6 Νοεμβρίου στον χώρο εξάσκησης Π.Β  «Πετροχώρι» (Καγιαλάρ) αναφέρουν στην Ξάνθη, όπου ο «τουρκικός» πληθυσμός είναι πυκνός, με τη συμμετοχή αμερικανικών και ελληνικών αρμάτων μάχης.

Τρίτη. Στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της άσκησης «Μέδουσα 11», που ξεκίνησε τη Δευτέρα, 5 πολεμικά πλοία από την Αίγυπτο, 3 πολεμικά πλοία, 2 πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από την Ελλάδα και 2 πολεμικά αεροσκάφη από τα ΗΑΕ, μεταβατική εκπαίδευση στη νότια Κρήτη.