Επεισόδια πετροβολισμοί, ρίψη μολότοφ …Στο μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ Στρατηγού Γρίβα (video)

Τραυματισμοί έξι αστυνομικών, δύο πολιτών και ζημιές σε αυτοκίνητα και προθήκες καταστημάτων προκλήθηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή στην περιοχή του κρησφύγετου και του τάφου του αρχηγού της ΕΟΚΑ, στη Λεμεσό, όπου τελέστηκε το τρισάγιο του  Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή.

Τα επεισόδια άρχισαν λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Κυριακής, όταν νεαροί οπαδοί ομάδων μετέβηκαν στο χώρο έξω από το κρησφύγετο του αρχηγού της ΕΟΚΑ όπου βρίσκεται στον οδό Γρίβα Διγενή, άρχισαν να διαπληκτίζονται μεταξύ τους και να προκαλούν αναταραχή.

Ακολούθησαν πετροβολισμοί, ρίψη μολότοφ και διαφόρων αντικειμένων μεταξύ των οπαδών και των αστυνομικών, που επιχειρούσαν να επιβάλουν τη τάξη.

Τα επεισόδια σταμάτησαν μετά τις 12.00 το μεσημέρι και αφού στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις. Μέλη της Αστυνομίας περισυνέλεξαν από την περιοχή των επεισοδίων τεκμήρια και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για εντοπισμό των δραστών.

Σημειώνεται ότι για αναταραχή στο μνημόσυνο του Γρίβα, είχαν προειδοποιήσει προ ημερών, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Το τεσσαρακοστό ένατο μνημόσυνο του αρχηγού της ΕΟΚΑ τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, στη παρουσία του Υφυπουργού παρά τω προέδρω Πέτρου Δημητρίου, βουλευτών, εκπροσώπων των τοπικών φορέων και κόσμου.

Του μνημοσύνου προέστη ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος. Στο τάφο του Διγενή τελέστηκε τρισάγιο. Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο πρώην Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς  Στρατηγός ε.α Ηλίας Λεοντάρης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και Εθνικός Ύμνος.