Επισπεύδεται η Παράδοση των S-400 στην Τουρκία…Τον προσεχή Ιούλιο η παραλαβή

Επιστρέφοντας από την τριμερή διάσκεψη κορυφής του Σότσι του ρωσικού Καυκάσου μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερνογάν, ανήγγειλε στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Άγκυρα, στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, ότι τον προσεχή Ιούλιο η Τουρκία θα παραλάβει  το Α/Α Σύστημα  S-400.

Έχουμε κάνει την συμφωνία για τους S-400 με την Ρωσία, επομένως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να οπισθοδρομήσουμε, η δουλειά έχει γίνει», δήλωσε ο κ. Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την σύνοδο κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν στο Σότσι, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανάφερε ότι το πρόγραμμα παραλαβής των ρωσικών πυραύλων παρά τις ενστάσεις δυτικών παραγόντων ,δεν αλλάζει και μάλιστα επισπεύδεται η παράδοση τους από την Ρωσία, έτσι ώστε τον προσεχή Ιούλιο θα βρίσκονται επί τουρκικού εδάφους.

Η Τουρκία, τόνισε ο Ερντογάν, θα εξασφαλίσει την περιφερική και όχι μόνο ασφάλεια της, ενώ η εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-400  ,ευελπιστεί ότι θα εμποδίσει το παράλληλο πρόγραμμα της απόκτησης των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών. F-35.

Ο  Ερντογάν δήλωσε πως παραμένει ανοιχτός στο ενδεχόμενο απόκτησης και του αμερικανικού πυραυλικού συστήματος Patriot, αλλά εφόσον η αγορά εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας.

Στριμώχνονται τα πράγματα και εμείς ακόμη είμαστε στη χαρτούρα με την αναβάθμιση των F-35