Επιστράτευσαν τα ΣΙΝΟΥΚ της Α.Σ για να φτάσουν στη Μόρια

Με ένα Σινούκ  της Α.Σ   του Στρατού ,Στελέχη απο  το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και από συναρμόδια υπουργεία μετέβη σε χώρο δίπλα στο Καρά Τεπέ  Στη νήσο Λέσβου …στο πλαίσιο της προσπάθειας να στηθεί ένας πρόχειρος καταυλισμός για να στεγαστούν προσωρινά αιτούντες άσυλο που διέμεναν στο ΚΥΤ.

Το συγκεκριμένο σημείο επιλέχθηκε καθώς εκεί έχει ήδη συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στον δρόμο και επίσης βρίσκεται δίπλα στον δεύτερο καταυλισμό του νησιού (Καρά Τεπέ) όπου διαμένουν εδώ και πολύ καιρό οι περισσότερο ευάλωτοι.

Παράλληλα, επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν σήμερα το πρωί  στο νησί προκειμένου να περιφρουρήσουν την κατασκευή των προσωρινών υποδομών.

Το Ελικόπτερο τύπου Σινούκ Α.Σ μετέφερε περίπου 20 άτομα και επελέγη ως τρόπος μετακίνησης στο νησί καθώς λόγω των αντιδράσεων ήταν αδύνατον να προσεγγίσουν οι αρμόδιοι το σημείο.

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφεραν στην  ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για να συνεννοηθούμε με τους τοπικούς παράγοντες παρά να οργανώσουμε τη βοήθεια στους πρόσφυγες.

Σχόλιο : και εμείς που πιστεύαμε ότι τα Σινούκ είναι για να μεταφέρουν κομάντο πίσω απο τις Εχθρικές Γραμμές !!


Διάφορα Άρθρα