Επιταγή 300.000 ευρώ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Επιταγή η οποία εκδόθηκε στο όνομα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου από τον Μαλαισιανό καταζητούμενο Jho Low δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ δίνοντας συνέχεια στην υπόθεση που απασχολεί από την Κυριακή το παγκύπριο.

H επιταγή δεν εξαργυρώθηκε καθώς οι λογαριασμοί του Μαλαισιανού, μπλοκαρίστηκαν από την Τράπεζα Κύπρου αφού προηγουμένως είχε απευθυνθεί στην ΜΟΚΑΣ

Όλως τυχαίως η επιταγή εκδόθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2015, ημερομηνία κατά την οποία εκδόθηκε το κυπριακό διαβατήριο του Μαλαισιανού απατεώνα για τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είχε απευθυνθεί προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο με δύο γραπτές επιστολές με σκοπό να ζητήσει την πολιτογράφηση του

. Ο κ. Χάσικος σε ανάρτηση του στο Facebook διέψευσε και χαρακτήρισε ως «τερατώδες ψέμα» ότι το διαβατήριο δόθηκε λόγω της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου, συμπληρώνοντας ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

H επιταγή που δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος από την πλευρά του σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι αναφέρει πως παρενέβη σε τρεις υποθέσεις «για το καλό της Κύπρου» και αποκάλυψε ότι η έπαυλη που αγόρασε ο Μαλαισιανός χτίστηκε σε γη που είχε πωλήσει η Εκκλησία σε επιχειρηματία.

 


Διάφορα Άρθρα