Επίθεση με 13 drones σε Ρωσικές Βάσεις στη Συρία …Αναχαιτίστηκαν απο το Α/Α Panzir-S.

Ο Ρωσικός στρατός  το Σάββατο απέτρεψε  επίθεση απο 13 drones  κατά των  Αεροπορικών του βάσεων Khmeimim και Tartus στη Συρία, ανέφερε το ρωσικό  υπουργείο  Άμυνας τη Δευτέρα.

Το υπουργείο δήλωσε σε δήλωσή του ότι 10 drone  προσπάθησαν να επιτεθούν στην αεροπορική βάση Khmeimim, ενώ άλλα τρία στο Tartus.

Όλα τα αεροσκάφη εντοπίστηκαν από αντιπυραυλικά αμυντικά συστήματα «σε μεγάλη απόσταση από τα ρωσικά στρατιωτικά αντικείμενα», ανέφερε το υπουργείο.

Έπειτα, επτά από αυτούς πυροδότησαν με επιτυχία το ρωσικό σύστημα αεράμυνας Panzir-S. Οι ρωσικοί ειδικοί ραδιοηλεκτρονικού πολέμου κατάφεραν επίσης να αντικαταστήσουν τα λειτουργικά συστήματα έξι ακόμη και τελικά απέκτησαν τον έλεγχο των UAV.

Τρεις από αυτά καταστράφηκαν όταν χτύπησαν το έδαφος, ενώ άλλες τρία  προσγειώθηκαν άθικτες εκτός της βάσης που ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις.

Προσθέτει ότι η επίθεση εξαλείφθηκε από τα ρωσικά  Αντιαεροπορικά συστήματα και ότι οι βάσεις συνεχίζουν το   τρόπο λειτουργίας σε κατάσταση ρουτίνας.

Το υπουργείο, στις 4 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι δύο Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης drone στην αεροπορική βάση Khmeimim στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε στις 4 Ιανουαρίου ότι επτά ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη είχαν καταστραφεί και περισσότεροι από 10 στρατιωτικοί είχαν σκοτωθεί στην επίθεση. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε την είδηση αποκαλώντας την   ως «ψεύτικα νέα».