Επτά νεκροί στην Αίγυπτο στην επέτειο της εξέργερσης !

Το Σάββατο, οι υποστηρικτές του ανατραπέAnti-government protesters and members of the Muslim Brotherhood throw stones and glasses during clashes with supporters of Egypt's army and police at Ramsis street, which leads to Tahrir Square in downtown Cairoντα ισλαμιστή προέδρου Μόρσι είχαν προαναγγείλει διαδηλώσεις για τον πρώην αρχηγό του κράτους τη συμβολικά φορτισμένη ημέρα της επετείου της εξέγερσης.
Η ένταση στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά άτομα. Η αστυνομία έφτασε μάλιστα στο σημείο εκτός από δακρυγόνα να πυροβολήσει ακόμη και στον αέρα ώστε να εμποδίσει το πλήθος από το να φτάσει στην πλατεία Ταχρίρ, λίκνο της εξέγερσης και σύμβολο της μάχης εναντίον του Μουμπάρακ.

Παράλληλα, αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη έξω από μονάδα της αστυνομίας στο Σουέζ. Τη βομβιστική επίθεση ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Oι διαδηλώσεις υποστήριξης στις ισλαμιστικές πολιτικές δυνάμεις στοίχισαν το Σάββατο τη ζωή σε τέσσερα άτομα στο Κάιρο, δύο στη Μίνια στο νότιο τμήμα της χώρας και μίας γυναίκας στην Αλεξάνδρεια.