Έρχονται Οσονούπω τα Θηρία «MRAP Typhoon GSS-300» στον Έβρο …

Φτάνουν στον Έβρο μεθαύριο Πέμπτη 26 Μαρτίου, τα δύο πρώτα (από τα 8 συνολικά) τεθωρακισμένα “θηρία” τύπου MRAP Typhoon GSS-300 καναδικής κατασκευής, που θα τα χρησιμοποιούν οι αστυνομικές δυνάμεις για τον έλεγχο των ελληνοτουρκικών συνόρων στις Καστανιές και όχι μόνο.

Πρόκειται ως γνωστόν για τεθωρακισμένα τύπου MRAP Typhoon GSS-300 καναδικής κατασκευής, τα οποία είχαν κατασχεθεί εδώ και πέντε χρόνια και σάπιζαν στις στις αποθήκες του τελωνείου Πειραιά.

Tώρα όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, αφού ελέγχθηκε ότι είναι πλήρως αξιόμαχα ,αποφασίστηκε η αποδέσμευσή τους προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία των συνόρων μας.

Στην Αθήνα αστυνομικοί για εκπαίδευση στη χρήση τους

Πρόκειται για οκτώ οχήματα κατηγορίας MRAP Τyphoon GSS-300 και θα υπάγονται στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, εκεί δηλαδή που υπάγονται επίσης οι διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης) και της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης), τα γνωστά ΜΑΤ.

Μάλιστα τα δύο που θα μεταφερθούν και δεν θα έρθουν οδικώς γιατί είναι πολλά τα χιλιόμετρα, ήδη βάφτηκαν στα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι έτοιμα.

Μάλιστα εδώ και λίγες ημέρες βρίσκονται στην Αθήνα από τον Έβρο 14 αστυνομικοί, οι οποίοι εκπαιδεύονται στην οδήγηση και γενικότερα στην χρήση τους.

Πρόκειται για Συνοριακούς Φύλακες και μάλιστα ένας από αυτούς ανέβασε και βίντεο κατά την εκπαίδευση με τους συναδέρφους του στα καναδέζικα τεθωρακισμένα “θηρία”.

Πηγή:evros-news.gr


Διάφορα Άρθρα