Ερντογάν άρχισε η εκστρατεία …Αποσύρονται οι Αμερικανοί σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ

Τα στρατεύματα των Η.Π.Α. άρχισαν να υποχωρούν από διάφορα σημεία της βόρειας Συρίας όπου αναμένεται επικείμενη Τουρκική  Στρατιωτική επιχείρηση ενάντια σε  Κουρδικές  ομάδες στην περιοχή…Σύμφωνα με Τουρκικά ΜΜΕ

Οι Η.Π.Α. την Κυριακή απέκλεισαν οποιαδήποτε βοήθεια ή συμμετοχή στην προγραμματισμένη επιχείρηση της Τουρκίας ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη βόρεια Συρία.

Σε δήλωση, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει σύντομα τη «μακρόπνοη επιχείρηση» τ στη βόρεια Συρία.

«Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση, και οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας νικήσει τον Χαλιφάτη της εδαφικής περιοχής ISIS [Daesh], δεν θα βρίσκονται πλέον στον άμεσο τομέα», δήλωσε η δήλωση χρησιμοποιώντας έναν αναπληρωτή όνομα για την τρομοκρατική ομάδα Daesh.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε τη Δευτέρα την έναρξη της απόσυρσης των ΗΠΑ, η οποία άρχισε στις περιοχές Tal Abyad και Rasulayn.

Η  εκστρατεία έχει ήδη αρχίσει», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Esenboga της Άγκυρας πριν από την αναχώρησή του για διήμερη επίσκεψη στη Σερβία.

Οι ΗΠΑ άρχισαν να εμπλέκονται στη συριακή σύγκρουση το Σεπτέμβριο του 2014, ξεκινώντας αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Daesh και χρησιμοποιώντας την κουρδική οργάνωση YPG / PKK ενάντια στην αυξανόμενη απειλή της Daesh.

Την εποχή εκείνη, το YPG / PKK – με την υποστήριξη των αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ – εισέβαλε στον Koμπάνι  τον Ιανουάριο του 2015 και τον Tal Abyad τον Ιούνιο του 2015, εξαλείφοντας την Daesh.

Παρά όλες τις αντιρρήσεις από την Άγκυρα, ο στρατός των ΗΠΑ διευκόλυνε την ανάπτυξη και την εξάπλωση του YPG / PKK με όλα τα μέσα και οι Δυνάμεις ομάδα έφθασαν στα δυτικά του ποταμού Ευφράτη στα τέλη του 2015.

Κατά το διάστημα αυτό, οι Η.Π.Α. έχτισαν αεροπορική βάση στην περιοχή Rimelan της πόλης Al-Hasakah ξεκινώντας στρατιωτικές αποστολές από το Ιράκ τον Απρίλιο του 2016.

Με τη βοήθεια χιλιάδων τεθωρακισμένων οχημάτων, όπλων, αντιβανών και πυρομαχικών, το YPG / PKK εισέβαλε το ένα τρίτο της Συρίας σε διάστημα δύο ετών ενώ οι Η.Π.Α. έχτισαν αεροπορικές βάσεις σε αυτές τις εισέβαλαν περιοχές.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχτισαν 18 στρατιωτικές βάσεις στις επαρχίες Al-Hasakah, Deir ez-Zor, Raqqa, Manbij και Tal Abyad, ενω  συνέχισαν να χτίζουν βάσεις & μετά την εκκαθάριση της πλειοψηφίας των Raqqa και Deir ez-Zor της Daesh τρομοκράτες.


Διάφορα Άρθρα