Ερντογάν: Δεν θα υποστείλουν τη σημαία μας, δεν θα φιμώσουν την προσευχή μας

Μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα τέσσερα χρόνια από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

«Δεν θα υποστείλουν τη σημαία μας, δεν θα φιμώσουν την προσευχή μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στην τελετή προς τιμήν όσων έχασαν τη ζωή τους στην μάχη κατά του πραξικοπήματος.

Η Τουρκία, στην εποχή της Δημοκρατίας, αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πρόγονοί της, ανέφερε ο Ερντογάν σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Hurriyet.

«Μερικές φορές εξωτερικές επιθέσεις και παγίδες, άλλες φορές εσωτερικές προδοσίες, απασχολούσαν το έθνος μας που γινόταν θύμα. Η προδοσία της 15ης Ιουλίου ήταν η πιο ενοχλητική από τα προβλήματα με τα οποία έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι σε αυτή τη χώρα εδώ και χίλια χρόνια», σημείωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει εξαλέιψει σε μεγάλο βαθμό το κίνημα των γκιουλενιστών, υπενθυμίζοντας ότι η ομάδα είχε διεισδύσει κάποτε στο κράτος και στην κοινωνία.

«Φυσικά, γνωρίζουμε ότι η αντιμετώπιση μιας τέτοιας ύπουλης και σκοτεινής οργάνωσης είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία. Θα παραμείνουμε σε επιφυλακή μέχρι το τέλος και δεν θα μειώσουμε την περιφρούρησή μας», πρόσθεσε.


Διάφορα Άρθρα