Ερντογάν: Εσωτερικό ζήτημα η απόφαση για Αγιά Σοφιά – Δεν θέλουμε εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας αποτελεί η Αγία Σοφία, επιμένει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στη μετατροπή της σε τζαμί.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, συνεχίζει να τις απορρίπτει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχουν καμία αξία. «Η τελική απόφαση σχετικά με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας δεν ανήκει σε κανέναν άλλον εκτός από τον τουρκικό λαό. Είναι εσωτερικό μας ζήτημα» σημειώνει και καλεί όλους να σεβαστούν την απόφαση.

Στη συνέντευξή του που δημοσιεύει η Sabah, αναφέρεται και στην Ανατολική Μεσόγειο υποστηρίζοντας ότι η χώρα του «δεν θέλει την ένταση στην περιοχή».

«Το λέω καθαρά και δυνατά. Δεν θέλουμε την ένταση στη Μεσόγειο, που έχει αποτελέσει λικνο διαφορετικών πολιτισμών κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Αντίθετα πιστεύουμε ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων αποτελούν μια ευκαιρία για όλη την περιοχή» λέει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προσθέτει:

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε κάθε προσφορά που βασίζεται στη συνεργασία και την δίκαιη διανομή. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους σε αυτή τη βάση».


Διάφορα Άρθρα