Ερντογάν: Είμαστε εναντίον στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – «Στο παρελθόν το ΝΑΤΟ είχε κάνει το ίδιο λάθος με την Ελλάδα»

Η Τουρκία δεν βλέπει θετικά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε πριν από λίγο ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Παρακολουθούμε στενά το αίτημα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Δεν έχουμε θετικές σκέψεις», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής. Σύμφωνα με το Reuters, o Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να δει θετικά τα σχέδια της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι οι δύο χώρες «φιλοξενούν πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, ο Ερντογάν ενέπλεξε και την Ελλάδα στην κουβέντα, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν βλέπει θετικά την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς «στο παρελθόν το ΝΑΤΟ είχε κάνει το ίδιο λάθος με την Ελλάδα», εννοώντας την επανένταξη της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας, όταν είχε αποχωρήσει. «Η Ελλάδα έχει τηρήσει στάση εναντίον της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ. Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος», συμπλήρωσε o Toύρκος πρόεδρος.