Ερντογάν αν μας τους δώσετε κοψοχρονιά ίσως να πάρουμε και τους » Patriot»…Τι ανέφερε για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Ερντογάν ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για μια επίσκεψη εργασίας, μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τις συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών, πραγματοποίησαν και  κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στην ομιλία που έκανε, αναφέροντας ότι η απόφαση αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων  που ελήφθη στις 29 Οκτωβρίου στην Βουλή των Αντιπροσώπων, πλήγωσε τον τουρκικό λαό, υπογράμμισε το εξής:

 Ακόμα ισχύει η πρότασή μας στην αρμένικη πλευρά για την δημιουργία μιας κοινής ιστορικής επιτροπής για το θέμα».

Ο Πρόεδρος της  Τουρκίας  υποστήριξε ότι για τα γεγονότα της γενοκτονίας που εξελίχθηκαν πριν από 104 χρόνια σε συνθήκες πολέμου, αποφασίζουν όχι οι πολιτικοί αλλά οι ιστορικοί.

Ο Ερντογάν είπε ότι παραμένουν αφοσιωμένοι στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την μόνιμη λύση στην κρίση στη Συρία και χαρακτηριστικά δήλωσε:«Ο πιο αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ στην περιοχή σε αυτό το θέμα, είναι η Τουρκία».

Είπε ακόμη ότι σε περίπτωση  που  υπάρξει προσιτή προσφορά, ίσως αγοράσουν και τους  Patriot από τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την επίσκεψή του και είπε ότι είχαν μια «παραγωγική και θαυμάσια συνάντηση» στην οποία συζήτησαν για το Συριακό, τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 που αγόρασε η Τουρκία από την Ρωσία και τις διμερείς σχέσεις, κυρίως την αύξηση του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

 


Διάφορα Άρθρα