Ερντογάν: Θα καταλάβουμε ολόκληρο το Αφρίν μέχρι το απόγευμα

Tο Αφρίν «σύντομα θα πέσει εντελώς, με τη βοήθεια του Θεού», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του. Πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι θα συμβεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε τοπικούς αξιωματούχους στην Άγκυρα, είπε επίσης ότι οι άμαχοι κάτοικοι της περιοχής εκκενώθηκαν μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων που διοργάνωσε η Τουρκία.

Η Άγκυρα ξεκίνησε μια επιχείρηση στη βορειοδυτική Συρία πριν από δύο μήνες, αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να ενισχύσουν την κυρίαρχη δύναμη της στρατιωτικής πολιτοφυλακής SDF με εκπαίδευση και όπλα.

«Ελέγχουμε τις φωλιές τρομοκρατίας στο βόρειο Ιράκ. Σύντομα, θα χτυπήσουμε πολύ έντονα τους τρομοκράτες εκεί «

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Τουρκία και η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον κουρδικών μαχητών μετά τις ιρακινές κοινοβουλευτικές εκλογές που προγραμματίζονται για τον Μάιο του 2018.

Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα εκτοξεύουν τακτικά πυρά ενάντια στο παράνομο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), το οποίο έχει στρατόπεδα στα βουνά του βόρειου Ιράκ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.