«Πολεμικό Επιτελείο Επιχειρήσεων» …Ετοιμάζει για την Ε.Φ της Κύπρου ο νέος Α/ΓΕΕΦ!

Ετοιμάζεται για  την νήσο Κύπρο ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Λεοντάρης  ,Άλλα  πρώτα από όλα ετοιμάζει το Επιτελείο  των Επιχειρήσεων του που από ότι δείχνουν τα πράγματα … «Θα είναι Πολεμικό!»

P1010009 (1)

   Ο Αντιστράτηγος Λεοντάρης με τον τότε Αρχηγό της ΤΑ &  νυν Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο  Χριστοδούλου στην «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016» …Όπου  και  δίδαξαν Τακτική !

Ο Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης  μέχρι πρότινος Στρατάρχης της 1ΗΣ Στρατιάς ,έδειξε τα Στρατηγικά του Προσόντα σε τουλάχιστον δύο Διακλαδικές Ασκήσεις …και σε άλλες που δεν  είτε δεν έγιναν γνωστές ,είτε γιατί έπρεπε να κρατηθούν μυστικές ,είτε για άλλους λόγους!EKI_0163

Όμως η Άσκηση που άφησε  εποχή και είχε την σφραγίδα του  ήταν η «ΣΑΡΙΣΑ 2016» που διεξήχθη  σε δύο φάσεις με άριστα αποτελέσματα και  με τους  Επιτελείς  να βγάζουν  χρήσιμα Συμπεράσματα !DSC00356-1024x575                    Ο Στρατάρχης και  το «Επιτελείο «του  στη 1Η Στρατιά!

Ψυχή  στο Σχεδιασμό της Ασκήσεως «ΣΑΡΙΣΑ»  ήταν ο τότε Διευθυντής Επιχειρήσεων της 1ΗΣ Στρατιάς  Συνταγματάρχης  των Τεθωρακισμένων Γιώργος Κωστίδης  (φώτο αριστερά του Στρατάρχη )…Νεοπροαχθείς Ταξίαρχος  που σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται για την νήσο «Κ»!

Άριστος στον σχεδιασμό ,χαμηλών τόνων αλλά με τεράστιες γνώσεις στρατηγικής ο Ταξίαρχος Κωστίδης, ήταν πίσω από τον σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των Ασκήσεων της Στρατιάς ,ακόμη και της Νυχτερινής Αντεπίθεσης Αρμάτων και Επιθετικών Ελικοπτέρων στον Όλυμπο  που κρατήθηκε μυστική !

Σίγουρα η επιλογή του Ταξιάρχου  Γιώργου Κωστίδη είναι κίνηση ΜΑΤ  για το ΓΕΕΦ …Αν και από ότι δείχνουν τα πράγματα ο νέος Αρχηγός Ετοιμάζει «Πολεμικό Επιτελείο » για την Μεγαλόνησο  !

Καλύτερη επιλογή από τον Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη και η συνέχεια στο έργο που αφήνει πίσω  του ο νυν Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γιώργος Μπασιακούλης ,δεν θα μπορούσε να υπάρξει …Πάντα κατά την άποψή μας!