Έτοιμο το 1ο Ελληνικό Rafale «B305»…Στην 114ΠΜ τον Ιούνιο

Στη Γαλλία βρίσκονται ολιγομελής ομάδα χειριστών και μηχανικών, για εκπαίδευση στο Gαλλικό μαχητικό Rafale. Οι Έλληνες Αξιωματικοί έχουν ξεκινήσει την εκπαίδευση, και θεωρείτε δεδομένο πως όλα τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν με ευλάβεια!

Το πρώτο από τα Rafale της Armée de l’Air et de l’Espace που πρόκειται να παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία είναι ουσιαστικά τεχνικά έτοιμο σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικου ιστότοπου air-cosmos και πρόκειται για το διθέσιο B με αριθμό «B305».

Αναφέρεται ότι το μαχητικό είχε ήδη επιλεχθεί και εισαχθεί για τις σχετικές εργασίες στην Βase Αerienne 113 στo Saint-Dizier από τις 10 Νοεμβρίου και ήταν έτοιμο προτού καν υπογράψει η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Florence Parly στις 25 Ιανουαρίου τη σχετική συμφωνία στην Αθήνα, σύμφωνα με τον περιοδικό «Πτήση και Διάστημα», το οποίο αναδημοσιεύει το σχετικό δημοσίευμα.

Δηλαδή, μέσα στο Ιούνιο, τα πρώτα Rafale, με ελληνικά χρώματα θα βρίσκονται στην Τανάγρα, και θα ξεκινήσει άμεσα η εκπαίδευση νέων χειριστών εκεί, αλλά και μηχανικών.

Πριν θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα και τα απαραίτητα εργαλεία και εγχειρίδια, για την ορθή εισαγωγή του Rafale σε Ελληνική υπηρεσία.