Έτοιμος να κατεβάσει & τη Λεγεώνα ο Μακρόν; …Στο τραπέζι και η «Κήρυξη Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης»

Σε αναζήτηση απαντήσεων είναι η κυβέρνηση της Γαλλίας μετά τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Παρίσι για τρίτο διαδοχικό Σάββατο.

Πολλές περιοχές της πρωτεύουσας μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης καθώς χιλιάδες μέλη του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», που διαμαρτύρονται για την υψηλή φορολογία στα καύσιμα και το κόστος διαβίωσης, συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, πυρπόλησαν εκατοντάδες αυτοκίνητα και βανδάλισαν καταστήματα.

Σε τουλάχιστον 133 ανέρχονται οι τραυματίες, ανάμεσά τους 24 αστυνομικοί, ενώ έγιναν 412 προσαγωγές που οδήγησαν σε 378 συλλήψεις  – πολλαπλάσιες σε σχέση με τις 103 που καταγράφηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Τα επεισόδια άρχισαν κοντά στα Ηλύσια Πεδία και στην Αψίδα του Θριάμβου, όπου ορισμένοι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στο μνημείο. Οι αστυνομικοί επενέβησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και χημικά.

Στην συνέχεια οι οδομαχίες και οι κινητοποιήσεις εξαπλώθηκαν σε άλλες περιοχές της πόλης, ακόμα και σε ζώνες όπου η αστυνόμευση ήταν περιορισμένη.

Σύσκεψη εν μέσω ερωτημάτων

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση για το πρωί της Κυριακής με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Καστανέ οποίος χθες απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα με την Αστυνομία να αδυνατεί να καταστείλει τις ταραχές  …Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν  ακόμη και τη  Λεγεώνα να κατεβαίνει στους δρόμους του Παρισιού