Έβαλε πλώρη για τη Μεσόγειο το Τούρκικο Γεωτρύπανο …(Πορθητής) Χάρτης !

Τη διαδικασία γεώτρησης ξεκινά το καλοκαίρι στη Μεσόγειο, το γεωτρύπανο «Πορθητής», είπε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Την ίδια ώρα από την ιστοσελίδα παρακολούθησης της ναυσιπλοϊας marine traffic φαίνεται πως το τρυπάνι της Τουρκίας βρίσκεται καθοδόν για το λιμάνι της Αττάλειας.

Ο Τούρκος Υπουργός, μιλώντας κατά την τελετή αποχαιρετισμού του γεωτρύπανου προς στην Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κοτζάελι, ανέφερε το γεωτρύπανο πήρε αυτό το όνομα, προκειμένου να αναβιώσουν την ισχυρή κληρονομία τους και να ξεκινήσει η νέα περίοδος.

Ευχήθηκε δε  μια μέρα να αναζητήσουν πετρέλαιο και στο Αιγαίο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε ότι το γεωτρύπανο θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση βάθους 2,600 μέτρων στα ανοιχτά της Αττάλειας.

«Προχωρούμε στο μέλλον με περισσότερη ασφάλεια με βήματα επαναστατικά και στην ενέργεια. Θέλω να δώσω άλλη μια είδηση στον λαό μας.

Θα προσθέσουμε και δεύτερο πλοίο μας δίπλα στον ‘Πορθητή’ και θα ερευνήσουμε σπιθαμή με σπιθαμή τη θάλασσά μας στη Μαύρη Θάλασσα. Και το δεύτερο μας πλοίο θα προστεθεί στο νηολόγιο της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου (ΤΡΑΟ) φέτος»